Türkiye’de Yılbaşı Gecesi Sokağa Çıkılması Yasaklandı

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Corona virüsü salgını nedeniyle hafta sonlarında uygulanmakta olan iki günlük sokağa çıkma yasağını 31 Aralık gecesini ve 1 Ocak 2021 Cuma gününü kapsayacak şekilde uygulayacaklarını açıkladı. Erdoğan, 31 Aralık Perşembe saat 21.00’den 4 Ocak Pazartesi günü sabah 05.00’e kadar beş günlük yasak uygulanmasına karar verildiğini söyledi.



Corona virüsü salgınında son 24 saatte 229 can kaybı yaşanırken 29 bin 617 yeni vaka tespit edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kabine toplantısı sonrasında Twitter aracılığıyla paylaştığı salgın tablosuna göre ülke genelinde sağlık kuruluşlarındaki yatak doluluk oranı yüzde 55.8 iken, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 73.7 olarak duyuruldu. 

Toplam vaka sayısı ise 1 milyon 866 bin 345 ve can kaybı ise 16 bin 646’ya yükseldi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ise CHP’li belediyelerin açıkladığı mezarlık verilerine dayanan ölüm sayılarına da dikkat çekerek “resmi tabloda sadece o günün tarihi doğru” yaklaşımını koruyor.


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, bugünkü Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından hükümetin salgında küresel durgunluğa rağmen ekonomide başarılı performans sergilediğine vurgu yaptı. Erdoğan, ekonomide kriz koşullarına rağmen büyüme sağlayacaklarını söyledi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirileri dile getirdi.


Erdoğan, sokağa çıkma sınırlamasını yılbaşı gecesini de kapsayacak şekilde 31 Aralık Perşembe saat 21.00'den 4 Ocak Pazartesi saat 05.00'e kadar kesintisiz uygulayacaklarını bildirdi.



CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Çin'den alınan COVID-19 aşısının Türkiye’ye geldiğini ve 10 gündür el altından AKP’li siyasiler ile yakınlarına aşı yapılmaya başlandığı iddiasında bulundu.


“Çin aşısı 10 gündür Türkiye'de. Aşıyı getiren firma da her zamanki gibi yine Keymen İlaç oldu. Aşı 10 gündür el altından AKP'li siyasilere, aile dostlarına, nüfuzlu kişilere ve tanıdıklara yapılmaya başlanmış bile. Günlerdir aşının nasıl geleceğini, sözleşmenin detaylarını, aşının fiyatını soruyorduk. Bakanlık da toplumu bilgilendiriyor gibi yapıp aslında hiçbir bilgi vermiyor ve süreci kapalı bir şekilde yürütmeye devam ediyordu. Şimdi, bakanlığın süreci neden kapalı bir şekilde götürdüğü ortaya çıkmış oldu.”

Comments

Popular posts from this blog

Seda Yavaş tekrar sesleniyor

Elönü: Atatürk'ten nefret ediyorum çünkü..

Devlet Yok Saray Var ...