Bizim bu konuda ne kadar hassas olduğumuz bilinmiyor mu?

 

SMA hastası çocuklar için kampanya: 90 gün 90 çocuk 90 sanat eseri

SMA Sanat Platformu, SMA hastası çocuklara destek olmak amacıyla “90 gün 90 çocuk 90 sanat eseri” sloganıyla bağış kampanyası başlattı.


 Dünyaya gözünü yeni açmış SMA hastası çocukların hastalığa dair engellerini aşmak için kurulan SMA Sanat Platformu, sanatın insan hayatına, ailelerin yaşamlarına ve hatta toplumların rutinlerine tesir ettiğinde yarattığı olumlu etkileri düşünerek SMA hastası çocukların geleceklerine de sanatla dokunarak onlara umut olmayı amaçlıyor.

Bu yaklaşımdan hareketle yola çıkan SMA Sanat Platformu, “90 gün 90 çocuk 90 sanat eseri” sloganıyla harekete geçti ve açık çağrı yaparak sanatçılara ulaştı. Sanatçılar gönüllü olarak eser bağışında bulundu. Alıcılar da sanat eserlerinin platformda yayınlanmasını takip eden kısa sürede alımlarını gerçekleştirerek SMA hastası çocukların tedavi masraflarına katkı sağlamaya başladılar.



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kasaya kalan Milli Piyango ikramiyesinin SMA hastalığıyla mücadele eden çocuklar için harcanmasına yönelik yürütülen kampanyaya tepki gösterdiği öğrenildi.

Hürriyet’ten Abdulkadir Selvi’nin aktardığına göre Erdoğan kampanya için “İnsan sağlığı üzerinden kampanya yürütüyorlar. Bu nasıl bir ahlaksızlıktır” dedi.

Selvi’nin bugünkü köşesinde yer alan ve Erdoğan’ın ifadelerini içeren kısım şöyle.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, SMA hastaları üzerinden düzenlenen kampanyaya dikkat çekiyor. 

'İnsan sağlığı üzerinden kampanya yürütüyorlar.

 Bu nasıl bir ahlaksızlıktır. Bizim bu konuda ne kadar hassas olduğumuz bilinmiyor mu? SMA hastalarının tedavisi için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz' diyor. 
Erdoğan, 'Bunları her zeminde anlatmalıyız. 

Partimize kayıtlı 11 milyon üyemiz var. Bunları da mobilize ederek, bu gerçekleri anlatmalıyız' diye konuşuyor." ifadesini kullandı.


Comments

Popular posts from this blog

Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren sağlık emekçilerinin sayısı 300'e ulaştı

Seda Yavaş tekrar sesleniyor

Devlet Yok Saray Var ...