Vatandaşın haklı isyanı

 Tunus Savunma Bakanlığı, ANKA-S İHA alımı için TUSAŞ ile sözleşme imzaladı. Anlaşma, 3 adet ANKA-S İHA ve 3 adet yer kontrol istasyonunun teslimi ile 52 Tunus Hava Kuvvetleri personelinin eğitimini kapsıyor. İhracatın 80 milyon dolar tutarında olduğu belirtildi.



İHA ve SİHA'larla düzenlenen askeri operasyonlarda adından söz ettiren Türkiye, Katar ve Ukrayna'nın ardından Tunus'a da satış gerçekleştirecek.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), tarihinde ilk kez milli ve yerli tasarım insansız hava aracı ANKA-S'nin ihracatına imza attı.

TUNUS'A ANKA-S İHRACATI2019 yılında başlayan ve anlaşmaya varılan görüşmeler sonucunda Tunus Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na 3 adet ANKA-S İHA ve 3 adet Yer Kontrol Sistemi sağlanacak.


 80 MİLYON DOLARLIK ANLAŞMAİhracatın 80 milyon dolar tutarında olduğu belirtilirken, 52 Tunuslu pilot ve bakım personeline TUSAŞ'ta eğitim verileceği kaydedildi.Türkiye'de 2017'de ilk uçuşunu gerçekleştiren söz konusu İHA'lar, ardından envantere girdi. 


Samsun'un Canik ilçesinde eline iş-aş yazan bir kişi Kuzeyyıldızı Mahallesi Çiftlik Caddesi üzeri İMKB Anadolu Lisesi önünde kendini boynundan iple asarak intihar etti.



Samsun'da şok! Eline iş-aş yazan  Metin I. isimli bir şahıs Canik ilçesinde kendini iple asarak yaşamına son verdi. 

Samsun'un Canik ilçesinde Metin I. adlı bir vatandaş eline iş-aş notu yazarak intihar etti. 

Olay, Canik ilçesi Kuzey Yıldızı Mahallesi Çiftlik Caddesi üzeri İMKB Anadolu Lisesi önünde meydana geldi. Vatandaşlar, ırmak kenarında boynundan iple asılmış şahıs buldu ve polis ekiplerine haber verdi.

ELLERİNE NOT YAZDI...

Olay yerine gelen polisler, şahsın kimliğini tespit etti. 45 yaşında olduğu öğrenilen Metin I. adlı vatandaşın, bir eline 'iş' ve 'aş' ve diğer eline ise 14 Nisan 2020'de hayatını kaybeden Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı 'Haydar Baş'n adını yazdığı görüldü. Diğer yandan şahsın üzerinde bir de intihar notu çıktı. Şahıs, olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Vatandaşın haklı isyanı 


Comments

Popular posts from this blog

Seda Yavaş tekrar sesleniyor

Elönü: Atatürk'ten nefret ediyorum çünkü..

Devlet Yok Saray Var ...