Ankara’da bir esnaf Ankara Kalesi’nin surlarından atlayarak intihar etti

 Ocak 2021 kira artış oranı ne kadar oldu? TÜİK tarafından açıklanan Aralık ayı TÜFE oranlarına göre kira artış oranı belli oldu. 

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Aralık 2020 itibarıyla 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 12,28, yurt içi üretici fiyatları yüzde 12,18 arttı.



Kiralara en fazla yüzde 12,28 zam yapılabilecek

Türkiye İstatistik Kurumu  verilerine göre, Aralık ayı itibarıyla, on iki aylık ortalamalara göre tüketici fiyatlarında yüzde 12,28 artış gerçekleşti. Buna göre mal sahipleri kiracısına yasal olarak en fazla yüzde 12,28 oranında zam yapabilecek.

Yasal kira artış oranı, kira sözleşmesinin dolduğu tarihi takip eden ayın açıklanan 12 aylık TÜFE ortalaması alınarak hesaplanıyor. Ev sahipleri bu oranın üzerinde artış yapamıyor.

Ev sahipleri yasal oranı aşarak zam yaparsa kiracının bu duruma hukuksal yoldan dava açma hakkı bulunuyor.


 Enflasyon rakamları açıklandı



Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 14,60, aylık yüzde 1,25 arttı. Aralık ayında fiyatı en çok artan ürün patlıcan oldu. Yıllık enflasyon, Yeni Ekonomi Programı'nda geçen yıl için öngörülen yüzde 10,5'lik hedefin üstünde gerçekleşti.

TÜFE’de 2020 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1,25, bir önceki yılın Aralık ayına göre ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,60 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 12,28 artış gerçekleşti.

GIDADA ARTIŞ YÜZDE 20’Yİ GEÇTİ

Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın yüksek olduğu ana gruplar ise sırasıyla, yüzde 28,12 ile çeşitli mal ve hizmetler, yüzde 21,12 ile ulaştırma ve yüzde 20,61 ile gıda ve alkolsüz içecekler oldu.

Ana harcama grupları itibarıyla 2020 yılı Aralık ayında azalış gösteren diğer ana gruplar, yüzde 0,58 ile çeşitli mal ve hizmetler, yüzde 0,03 ile eğitim ve yüzde 0,01 ile alkollü içecekler ve tütün oldu.


Bizim Konumuza Gelelim 


Görüntüler Ankara Kalesi'nden! Bir vatandaş ekonomik sıkıntılardan dolayı...




Esnaf olduğu belirtilen bir kişi, Ankara Kalesi surlarından aşağıya atladı. İtfaiye tarafından Ankara Hastanesi acil bölümüne kaldırılan kişinin bilincinin kapalı ve nabzının düşük olduğu belirtildi.

Ankara’da, isminin Günay K. olduğu belirtilenen bir kişi Ankara Kalesi’nin surlarına çıkarak intihar etmek istedi. Polis memurları tarafından intihar etmemesi için ikna edilmeye çalışılan kişi, çevredekilerin uyarılarını dinlemeyerek surlardan atladı.

İntihar eden yurttaşın intihar sebebinin ekonomik sıkıntılar olduğu iddia edilirken, itfaiye ekipleri intiharın ardından Güney K’yi Ankara Hastanesi’ne kaldırdı. Tedavi altına alınan kişinin bilincinin kapalı ve nabzının düşük olduğu belirtildi.

Comments

Popular posts from this blog

Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren sağlık emekçilerinin sayısı 300'e ulaştı

Seda Yavaş tekrar sesleniyor

Devlet Yok Saray Var ...