Bu kirli filmi yüzlerce kez gördük

Boğaziçi eylemleri: Öğrenciler ne istiyor?


Prof. Dr. Melih Bulu'nun, 2 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanması, üniversitede tepki çekti. 

Üniversite öğrencileri tarafından 4 Ocak'ta gerçekleştirilen ilk protestoda, polis ile öğrenciler karşı karşıya geldi.

5 Ocak'ta polisin sabah eylemle ilgili olarak eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyonlarda, 20'den fazla kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı, gözaltına alınanlar arasında örgütsel kaydı olanların bulunduğunu, küçük bir kısmının Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olduğunu açıkladı. 

Aynı gün, kampüsteki devir teslim töreninde öğretim üyeleri, rektör atamasına tepki gösterdi. 

Boğaziçili öğrenciler, hem rektör ataması hem de gözaltılara karşı 6 Ocak'ta tekrar eylem yapmak istedi.

Buna karşı İstanbul Valiliği, Beşiktaş ve Şişli'deki tüm toplantı ve gösterilere yasak getirdi.

Bunun üzerine öğrenciler Kadıköy'de bir gösteri çağrısı yaptı. 

Öğrenciler, kampüste yaptıkları eylem ardından, motorla Kadıköy'e geçmek üzere sahilden Beşiktaş'a yürüdü.

Kadıköy'deki eylemin sona erdiği saatlerde, Prof. Dr. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi Kampüsü'nde bulunan küçük bir protestocu öğrenci grubunun yanına gitti.

BBC Türkçe, eylemlerle ilgili başından itibaren yaşananları derledi ve eylemler sırasında öğrencilere, protestolarının gerekçelerini ve taleplerini sordu.

Dışarıdan AKP’li rektör atanmasını protesto eden öğrencilerden kan donduran ifadeler

Çıplak aramaya maruz kalan öğrenciler, Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde de polisler tarafından darp edildi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin 'kayyum rektör' eylemine polis  saldırısı! - HABERLER Son Dakika

Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak AKP’li Melih Bulu’nun atanmasını protesto ettikleri için 6-7 Ocak geceleri evleri basılarak gözaltına alınan 44 şüpheliden 24’ü adliyeye sevk edildi. Savcılıkça ifadeleri alınan 24 şüpheliden 2’si tutuklama, 21’i adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi, bir şüpheli serbest bırakıldı. 

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği, 23 şüphelinin “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” ve “görevini yaptırmamak için direnme” suçlarından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Gözaltında bulunan 20 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. Kötü muameleye, işkenceye ve çıplak aramaya maruz bırakıldıklarını, polisler tarafından terör örgütleriyle ilişkilendirilmeye çalışıldıklarını anlatan öğrencilerin, Emniyet’ten götürüldükleri Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde de polisler tarafından darp edildikleri öğrenildi. Darp görüntüleri görevli bazı hekimler tarafından görüntü altına alındı. 

Erdoğan, Boğaziçi'ndeki rektör eylemlerini hedef aldı: Bu kirli filmi yüzlerce kez gördük

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektör atamasına tepki eylemleri ile ilgili yeni açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Rutin bir atamayı üniversitelerimizi karıştırmak için fırsata çevirenleri hep birlikte takip ediyoruz. Bu kirli filmi yüzlerce kez gördük" dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır-Ergani-Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'ne Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemleri eleştirdi.


Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:


KALKINMA GÜNDEMİNDEN TAVİZ VERMİYORUZ:

 Devegeçidi köprüsü ve bağlantı yolları sayesinde Diyarbakır ve Elazığ başta olmak üzere tüm şehirlerimizdeki ulaşım konforlu, hızlı hale gelecektir. Vakitten ve akaryakıttan da önemli tasarruflar sağlanacaktır. Türkiye kendi kalkınma gündeminden taviz vermeden ilerliyoruz.

TERÖR İLTİSAKLI KİŞİLER: 

Rutin bir atamayı üniversitelerimizi karıştırmak için fırsata çevirenleri hep birlikte takip ediyoruz. Terör örgütü iltisaklı kişilerin en ön safta yer aldığı bu tür eylemlerin demokrasiyle hak arayışıyla fikir ve ifade özgürlüğüyle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Biz bu filmi 18 senedir yüzlerce kez seyrettik. Biz bu kirli senaryonun aktörlerini vesayetin dayatmalarına payandalık yaparken gördük. Cumhuriyet mitinglerinde darbe çağrısı yaparken gördük. Hepimizin yüreğini dağlayan cinayetleri istismar ederken gördük.

KANAL AÇMAK SURETİYLE NASIL GÖRÜNTÜLER VERDİKLERİNİ GÖRDÜK:

 Gezi olaylarında esnafın malını mülkünü yağmalarken gördük. Bunları Bezm-i Alem Valide Sultan Camii'ini işgal ederken, orada bira kutularıyla beraber nasıl bir işgalci hareket yaptıklarını da gördük. Yine orada Dolmabahçe'deki başbakanlık ofisine özellikle kalkıp da kanal açmak suretiyle nasıl görüntüler verdiklerini gördük. Bölücü terör örgütlerini desteklerken gördük. 6-8 Ekim hadiselerinde insanlarımız sokaklarda katledilirken katilleri alkışlarken gördük. 17-25 emniyet-yargı darbe girişiminde FETÖ'ye borazanlık yaparken gördük. 15 Temmuz darbe girişiminde tankların arasında kaçıp gittiği evde televizyonda neticeyi beklerken gördük. Sınır ötesi harekatlarımızda karşımızdaki cepheye malzeme taşırken gördük. Ülkenin ve milletin hiçbir işe destek vermeyenlerin Türkiye karşıtı her saldırının yanında yer alırken gördük. Türkiye 2023 vizyonunu bunlara rağmen harekete geçirecektir.

Comments

Popular posts from this blog

Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren sağlık emekçilerinin sayısı 300'e ulaştı

Seda Yavaş tekrar sesleniyor

Devlet Yok Saray Var ...