Çocuklara Tecavüze Hayır

 Bebeklerin, çocukların tecavüze uğramasına karşı çıkıyorum zannederken yaptıklarınızla, söylediklerinizle, eylediklerinizle o tecavüzün gerçekleşmesine yardım ve yataklık ediyor olabilirsiniz!


3 yaşında, 4.5 yaşında, 5 yaşında çocuklara tecavüz ediliyor bu ülkede. En çok bu olaylara içimiz yanıyor, en çok bu olaylarda öfkemiz aklımıza, ruhumuza, ciğerimize dolup sarmalıyor bizi.

Çocuklara yönelik istismar başlı başına bir felaket, bir de bu felakete tepki gösterdiğini sanıp da, bu felakete dikkat çektiğini sanıp da öfkemizi daha da artıranlar var...

Çocuklar, bebekler tecavüze uğruyor. Bu tecavüzlere karşı çıkmak herkesin boynunun borcu. Ama nasıl karşı çıktığımız, bu tecavüzlerin bir parçası olmamak için çok önemli. Bakın, çok ağır bir cümle kuruyoruz, diyoruz ki “Bu tecavüzlerin bir parçası olmamak için...” Bu ne demek biliyor musunuz? Karşı çıkıyorum zannederken yaptıklarınızla, söylediklerinizle, eylediklerinizle o tecavüzün gerçekleşmesine yardım ve yataklık ediyor olabilirsiniz... Bakın, çok ağır bir şey söylüyoruz, çok...



16 yaşındaki engelli kıza toplu cinsel saldırı iddiası, sosyal medyayı ayağa kaldırdı: #EmineyeKimTecavüzetti


Malatya’nın Arguvan ilçesine bağlı Yazıbaşı (Narmikan) köyünde zihinsel engelli bir kıza tecavüz edildiği iddia edildi. Türkiye İçişleri Bakanı Soylu, “Olayı tüm yönleriyle adli ve güvenlik birimlerimiz tetkik ediyor ve tecavüz bulgusu yok” dedi.

Sosyal medyada yapılan çok sayıda paylaşımda, Arguvan ilçesine bağlı Narmikan köyünde, zihinsel engelli 16 yaşındaki kıza toplu tecavüzde bulunulduğu, ailesinin yoksul olduğu için olayın üstünün örtüldüğü iddiaları dile getirildi.

Sosyal medyada, #EmineyeKimTecavüzEtti hashtagı ile yaplaşılan mesajlarda, “Malatya'nın Narmikan köyünde zihinsel engelli 15-16 yaşında bir kız çocuğuna bir çok kişi tecavüz etmiş! Köy halkı olmayan ‘itibarlarını’ korumak için susmuş, sonra birileri tecavüzcüleri saklamak ve aklamak için çaba içerisine girmiş! Emine'ye kimler kıydı?” ifadeleri kullanıldı.

Bu iddiaların ardından, yüzde 50 engelli olduğu belirtilen kızın Türkiye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındığı, ancak tecavüz iddialarının şu ana kadar doğrulanamadığı bildirildi.




Comments

Popular posts from this blog

Seda Yavaş tekrar sesleniyor

Elönü: Atatürk'ten nefret ediyorum çünkü..

Devlet Yok Saray Var ...