Dışişleri Bakanı Erdoğan'ı "zalim" olarak sınıflandırdı

 ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Türkiye ziyareti neden tartışma yarattı?

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun 23 Kasım'a kadar sürecek ve 7 ülkeyi kapsayan turu bugün Fransa'dan başladı. ABD'li bakanın Fransa'daki temasları sonrası İstanbul'a gitmesi öngörülüyor. Ancak Pompeo'nun sadece Fener Rum Patriği Bartholomeos ile bir araya gelerek dini meseleleri ele alacağının açıklanması ve resmi temaslara işaret edilmemesi Ankara'nın tepkisini çekti. 



ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun 23 Kasım'a kadar sürecek ve 7 ülkeyi kapsayan turu bugün Fransa'dan başladı. ABD'li bakanın Fransa'daki temasları sonrası İstanbul'a gitmesi öngörülüyor. 

Ancak Pompeo'nun sadece Fener Rum Patriği Bartholomeos ile bir araya gelerek dini meseleleri ele alacağının açıklanması ve resmi temaslara işaret edilmemesi Ankara'nın tepkisini çekti. 

Resmi görüşme olup olmayacağı sorusunun yarattığı tartışmalı ortama rağmen Pompeo'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesi için tarafların çalışmaya devam ettiği kaydediliyor. 

Pompeo'nun yurtdışına yapacağı geziye ilişkin ABD Dışişleri Bakanlığı açıklaması, 10 Kasım Salı günü yapıldı. Açıklama, Pompeo'nun sırasıyla Fransa, Türkiye, Gürcistan, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Suudi Arabistan'ı ziyaret edeceğini ve gittiği ülkelerde hangi yetkililerle görüşeceğini ayrıntılı bir şekilde aktardı. 

Örneğin Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Dışişleri Bakanı Jean Yves le Drian ve diğer üst düzey yetkililerle görüşecek olan Pompeo, Tiflis'te Gürcistan'ın hem cumhurbaşkanı, hem başbakanı hem de dışişleri bakanı ile bir araya gelecek. 



ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a atıfta bulunarak, Amerikalı papazı Türkiye'den ABD'ye iade etme konuşmasının bir parçası olarak, diktetor

  Pompeo, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da kişisel hesabına birkaç gönderi paylaştı ve Erdoğan'ı isminden bahsetmeden eleştirdi ve dünyanın farklı yerler
  İlk gönderide Pompeo, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'de gözaltına alınmış Amerikalı papaz Andrew Branson ile yeniden bir araya gelmesinin bir fotoğrafını yayınladı.


  Düzinelerce Amerikalı rehineyi ve tutukluyu eve getirmekten gerçekten onur duydum diye ekledi.

  İkinci yazıda da Papaz Branson ile Trump'ın bir fotoğrafını paylaştı ve Erdoğan'ın geri dönüşünü reddeden defalarca açıklamalarına rağmen Branson'un Türkiye'den yçılden Sarayıldenda Beykiye'den dönüçındenda Beyra
  Ve ABD Dışişleri Bakanı postaya yazılıyor: Vatandaşlarımızın ülkemize dönüşü için hiçbir zaman ödeme yapmadık.  

Birleşik itibar’in itibarını geri kazandık.

  Artık sahte kırmızı çizgi veya para dolu diktatör kepçe yok.
  Trump'ın Amerikalı papaz Andrew Branson'ın serbest bırakılmasındaki titizliği nedeniyle Ağustos 2018'de Erdoğan'ı Türkiye ekonomisini yok etmekle tehdit etmekle dikkat çekicidir.

Comments

Popular posts from this blog

Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren sağlık emekçilerinin sayısı 300'e ulaştı

Seda Yavaş tekrar sesleniyor

Devlet Yok Saray Var ...