Erdoğan ile damat’ın yüzünden Pfizer aşısı kaçtı

 Erdoğan ve damadın Türkiye yüzünden Alman aşısı olmayacak.


Türk Anadolu Ajansı bugün Perşembe günü yaptığı açıklamada, dün akşam Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu önünde yaptığı açıklamada, “Bu milyon doz bir ilk ödeme olacak ve önümüzdeki ay miktarın kademeli olarak artarak 25 milyon doza ulaşması şartıyla Aralık ortasında alınacak

Sağlık Bakanlığı’nın, toplamda 50 milyon doz olmak üzere Çin ile anlaştığı inaktif Covid-19 aşısının 3 milyon dozluk ilk partisi; Türk Hava Yollarına ait TK6175 sefer sayılı Boeing 777 tipi uçakla getirildi. Pekin Havalimanı’ndan 29 Aralık Salı günü 19.50’de havalanan uçakla beraber yola çıkan aşılar, 30 Aralık Çarşamba günü saat 05.45 itibariyle Ankara’ya ulaştı.  ww

Toplam 17 konteyner içerisinde yer alan 3 milyon doz aşı, Ankara  Esenboğa Havalimanı’na geldikten sonra burada 7 adet tıra yüklendi. 2 ila 8 derece arasında saklanabilen aşılar, bu sıcaklık için özel tasarlanan soğutuculu konteynerler içerisinde getirildi. Tırlar Sağlık Bakanlığı’na ait Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Aşı ve İlaç Deposu’na getirildi. Bir süre burada durması planlanan aşıların hemen akabinde Türkiye Tıbbi İlaç ve Cihaz Kurumu’na ait laboratuvarlarda 14 günlük testlerine başlanması bekleniyor.  

Eski Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Dr. Serdar Savaş, Sağlık Bakanlığı’nın Çinli şirketten korona virüs aşılarıyla ilgili ANKA Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

Dr. Serdar Savaş, “Dünyada çok az ülke Sinovac’tan aşı almak için iletişime geçti. Sinovac dünyada aşı üreten 100 firma arasında rüşvetle aşı ruhsatı aldığı mahkeme kararıyla tescil edilen tek firma. Beni en çok meraklandıran bütün dünyada sahtekârlığı tescil edilen tek firmayı nasıl bulduk?" diye sordu.
Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir aşı geliştirmişler, o aşıya ruhsat almak için rüşvet vermişler. Bu aşının içinde de ne tür sahtekârlıklar yaptıklarını bilmiyoruz. Bu aşıda temiz firmalar varken, en sahtekarını nereden bulduk merak ediyorum”


 


Comments

Popular posts from this blog

Seda Yavaş tekrar sesleniyor

Elönü: Atatürk'ten nefret ediyorum çünkü..

Devlet Yok Saray Var ...