Erdoğan Türk üniversitelerini kontrol ediyor

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atanan Bulu: Siyasete CHP'de başladım
Boğaziçi Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile rektör atanmasının ardından eleştirilerin odağı haline gelen Prof. Dr. Melih Bulu, "Metallica dinleyen bir rektör" olduğunu söyledi. "Siyasete CHP'de başladım" dedi.


Bulu, Habertürk'te katıldığı bir programda söz konusu eleştirilere yanıt verdi.
'Boğaziçine zarar verme refleksi var buna izin vermemeliyiz'
"Taleplere rağmen istifa etmeyeceğini" belirten Bulu, "Benden önce de Boğaziçi dışından rektör atandı. O zaman bu durum eleştiri konusu yapılmamıştı" şeklinde konuştu.
Bulu, "Burada provokatif bir olay var. Anladığım kadarıyla Boğaziçili kullanıldı. Boğaziçili üniversiteli her türlü protestoyu yapabilir ama olmayanlar kampüse alınmamalı. Boğaziçine zarar verme refleksi var buna izin vermemeliyiz" dedi.
Bulu, İnsanların kendisini tanıdıkça uzlaşma sağlanacağını düşündüğünü de dile getirdi.



'Siyasete CHP'de başladım'
Rektör, atamasının "siyasi" olduğuna yönelik eleştirilere ise "Siyasete CHP'de başladım" sözleriyle cevap verdi.
"Ben siyasete hep bir akademisyen gözlüğü ile bakan birisiyim" diyen Bulu, "Aslında şimdi söyleyeceklerim birçok insanı şaşırtacak, ben siyasete ODTÜ'de okurken CHP'de başladım. Bunlar da biliniyor ama görünmüyor. Beni hep AK Partili olarak yansıtıyorlar" dedi.
Bulu ayrıca bir dönem Liberal Demokrat Parti'nin Gençlik Teşkilatı başkanı olduğunu belirtti.
Kapıyı tutturmak için kelepçe takmışlar
Protestolar sırasında polis, Üniversitenin Güney Kampüsü'ne öğrencilerin girişini engellemek için kapıya kelepçe takmıştı.
Bulu, Soyal medyada da büyük tepki toplayan hareket için, "Orada çok pratik bir şey var. Kapı kırıkmış. kapıyı tutturmak için kelepçe takmışlar. Benim talimatım değil, polis amiri öyle bir pratik çözüm bulmuş" yorumunu yaptı.
Rektör ayrıca "Bizim en istemeyeceğimiz şey Boğaziçi'nin 150 yıllık fiziksel varlığının harabeye dönmesi, dün böyle bir şey olabilirdi. O yüzden polis orada doğrusunu yaptı. Bir filin züccaciye dükkanına girmesi gibi olacaktı" dedi.


Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi'nin rektörlük şartlarını karşılamıyor!
Sözcü TV Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Erdoğan Aktaş, Melih Bulu hakkında çok çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Aktaş, Boğaziçi Üniversitesi'nde işlerin durduğunu ifade etti.

"Boğaziçi’nde sorun büyük. Çünkü yeni rektörün devlet memuriyeti yok ve BOUN’a rektör olabilmesi için bu şart. Devlet memuru olmayanların imza yetkisi olmuyor. YÖK ayrıca direkt profesör olarak atamaya çalışıyor, ama kriterlere uymadığı için onu da yapamıyor.
Üniversitede şu anda işler durmuş. Prof. Melih Bulu, bu sorunları halletmek için Ankara’ya gidecek. Bakalım bu sorun nasıl aşılacak? Aksi taktirde Boğaziçi Üniversitesi’nde imza krizi olacak, işler duracak."

Boğaziçi eylemlerinde gözaltına alınanlardan 2 kişiye tutuklama istemi!
Savcılık, Boğaziçi'ndeki eylemler nedeniyle gözaltına alınanlardan 2 kişiyi tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti. 22 kişi adli kontrol şartıyla, 1 kişi ise herhangi bir kısıtlama olmadan serbest bırakıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs Ana Giriş Kapısı önünde 'Üniversitemizde kayyım rektör istemiyoruz' başlığı altında basın açıklaması ve protesto gösterisi yapan öğrencilerden '2911 sayılı Kanun'a muhalefet' ve 'görevli memura mukavemet' suçlarını işledikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 40 kişiden 23'ü emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.



Comments

Popular posts from this blog

Seda Yavaş tekrar sesleniyor

Elönü: Atatürk'ten nefret ediyorum çünkü..

Devlet Yok Saray Var ...