Öğrenci değişimi, ilişkileri güçlendirmek veya öğrencileri paralı asker olarak kullanmak için bir köprüdür

 Öğrenci değişimi ... Türkiye ile Pakistan arasındaki iletişimi geliştirmek için bir köprü Son yıllarda, Türkiye Mezunlar Derneği'nin çabaları sayesinde Pakistan'dan 74.000 öğrenci Türk burs programına kaydoldu. 

Türkiye Mezunlar Derneği Başkan Yardımcısı Saif al-Islam Khan, uzun yıllar Türkiye'de yaşadıktan sonra Pakistan'a döndü ve İstanbul Marmara Üniversitesi'nden mezun olurken, şimdi Türkiye'ye gitmek isteyen öğrenci ve iş adamlarını yönlendirerek iki ülke arasında büyükelçi rolünü oynuyor. Han “5 yıl Türkiye'de okudu, ardından Almanya'ya gitti ve Pakistan'a dönmeden önce bir süre orada kaldı.


Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan'ın üçlü iş birliğini yoğunlaştırmaya ve derinleştirmeye karar verdiğini açıkladı.
Kureyşi, Türkiye-Azerbaycan-Pakistan Üçlü Dışişleri Bakanları ortak basın toplantısında konuştu.

Ülkesinin, Türkiye ve Azerbaycan ile yakın ve dostane ilişkiler yürüttüğünü söyleyen Kureyşi, üçlü ilişkilerde son derece önemli bir güvenin tesis edildiğini kaydetti.

Kureyşi, bugünkü görüşmelerde, ticaret, yatırım, güvenlik alanlarının yanı sıra stratejik ve siyasi iş birliği konularının ele alındığını belirterek, üç ülkenin birçok farklı konuda yakın düşüncelere ve ortak çıkarlara sahip olduğunu dile getirdi.

Bakan Kureyşi, üç ülkenin barışı, istikrarı ve bulunduğu bölgelerdeki refahı geliştirmek istediğinin altını çizerek, “Bizler bu çerçevede, üçlü iş birliğimizi yoğunlaştırmaya ve derinleştirmeye karar verdik. Bu diyaloğu düzenli bir hale getirmek istiyoruz.” dedi. 


Türkiye Maarif Vakfı kamu kurumu statüsüne taşındı

Heyetlerarası toplantının ardından Çavuşoğlu ile Pakistan Eğitim Bakanı Mahmud tarafından Türkiye Maarif Vakfı'nın (TMV) statüsü ve faaliyetlerine ilişkin mutabakat zaptı imzalandı.

TMV Pakistan Temsilcisi Harun Küçükaladağlı, anlaşma ile TMV'nin, Pakistan'da uluslararası STK olarak tanımlanan tüzel kişiliğinin kamu kurumu statüsüne taşındığını söyledi.

Küçükaladağlı, bu anlaşma ile TMV'nin, Pakistan'da Türkiye'nin bir kurumu olarak tanınacağını ifade ederek, vakfın buradaki yatırımlarının koruma altına alındığını anlattı.

Bununla birlikte Küçükaladağlı, anlaşma ile birlikte TMV'nin Pakistan'da okul, kampüs, eğitim ve kültür merkezi, öğrenci değişim programları ve burs gibi çeşitli alanlarda operasyonlarını genişletebileceğini söyledi.




Türkiye Maarif Vakfı 12 binden fazla öğrenciye eğitim veriyor

TMV, Pakistan'ın başkenti İslamabad dahil 10 şehirde, 27 kampüste 12 binin üzerinde öğrenciye eğitim veriyor.

TMV'nin 9 öğrenci yurdu ve 1800'ün üzerinde personeli bulunuyor.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Pakistan Dışişleri Bakanı Kureyşi'yle birlikte bakanlığın bahçesine fidan dikti.

Bu sabah Cumhurbaşkanı Arif Alvi tarafından kabul edilen Çavuşoğlu'na, devlet nişanı "Hilal-i Pakistan" takdim edilmişti. 



Pakistan ile Türkiye arasındaki yakınlaşma ve ilişkilerin derinliği üzerine Foreign Policy, Pakistan'ın İslam dünyasının lideri olmak istediğine ancak yozlaşmış hükümetler, verimsiz kurumlar ve terörizm nedeniyle kendisini zayıf bulduğuna işaret ediyor. Pek çok sorununun yanı sıra, görevdeki başbakan veya halkın ne istediğine bakılmaksızın nihai olarak ülkenin gidişatını belirleyen bir askeri düzene borçludur. Uluslararası Para Fonu'ndan ve ABD yardımından gelen aşağılayıcı kredilere bağlı olarak Khan, Pakistan'ı Türkiye ve Malezya'dan bir modele dönüştürme hırsına sahip. Khan, Erdoğan'ı eski Malezya Başbakanı Mahathir Mohamad ile birlikte kişisel bir kahraman olarak nitelendirdi.

Son yıllarda, Türk askeri sanayileşmesi, en önemlisi Ankara'nın uluslararası ilişkilerinde artan gerginlik, Türkiye'ye silah ihracatını büyük ölçüde sınırlayan ve Türk ordusunun çeşitli bölgesel çatışmalara ve krizlere yeterli miktarların sağlanmasını gerekli kılan çeşitli faktörlerin etkisiyle gözle görülür bir yükseliş eğilimi gösterdi. Bu alanlardaki savaşlarda ortaya çıkan deneyimler ve sonuçlar ışığında silah ve mühimmatın yanı sıra mevcut ve gelecekteki savaş sistemlerinin gelişimi.



Ankara'nın silah ve savaş sistemleri ihracatını yakın ilişki içinde olduğu sınırlı sayıda ülkeye yönlendirmesi ve bazen Ankara'nın diğer ülkelerle ilişkilerinde gerginliğe yol açması nedeniyle, ihracat tarafında Türk askeri sanayileşme eğilimlerinin en önemli belirleyicileri arasında siyasi faktörler her zaman olmuştur. Bu ülkelerle aralarındaki derin tarihsel farklılıklar.

Fırkateyn alanında, Pakistan donanması, ikisi Türkiye'de, geri kalanı Pakistan'ın Karaçi kentinde inşa edilecek 4 "mg" korvet satın almak için Türk "Asfat" şirketi ile sözleşme yaptı. Bu sınıfın ilk korvetinin yapımına geçen Haziran ayının 4'ünde İstanbul'da başlandı.

Denizaltılarla ilgili olarak, Pakistan denizaltı filosunun modernizasyonuna 2016 yılından bu yana Savunma Teknolojileri Ticaret ve Mühendislik Şirketi aracılığıyla katkıda bulunan Türkiye, şu anda biri neredeyse tamamlanmış olan Agusta 90B sınıfı 3 dizel denizaltıyı modernize etmek için çalışıyor. Bu denizaltılarda yangın yönetimi ve sonar sistemleri modernize ediliyor.



Türkiye, Pakistanlı öğrencileri paralı asker olarak kullanmak ve Erdoğan'ın yaklaşımından bilindiği gibi Libya ve Suriye'ye göndermek için bu işbirliğinden ve bu köprüden yararlanacak mı ...

Comments

Popular posts from this blog

Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren sağlık emekçilerinin sayısı 300'e ulaştı

Seda Yavaş tekrar sesleniyor

Devlet Yok Saray Var ...